2017-11-20 21:50:06

I U MOM GRADU VUKOVAR SVIJETLI 2017.

Petu godinu za redom, okupili smo se 17. studenoga na školskom igralištu da bi se zajednički prisjetili teških ratnih dana Domovinskog rata, a posebno stradanja grada Vukovara i zapalili svijeće.

Uz glazbu, stihove i povijesni prikaz ratnih događanja sada već davne 1991. godine u Vukovaru, odali smo počast tom Gradu i  svim hrabrim ljudima koji su prošli strahote ratnog razaranja. U molitvi za sve poginule  u obrani Vukovara, kao i za sve poginule u Domovinskom ratu, koju je predvodio kapelan, Anton  Budinić, učenicima i učiteljima prdružili su se i građani Cresa.

Događanju je prethodilo proučavanje teme stradanja grada Vukovara na satovima Povijesti, u školskoj knjižnici i s Vijećem učenika. U holu škole postavljena je izložba naziva Stoji grad. U petak, 17. studenog na školskim odmorima puštana je prigodna glazba uz spotove s tematikom Vukovara. Istog dana 5. školski sat učenici članovi Vijeća učenika u pratnji Marijele Nedić, prof. i Željke Matovinović, pedagoginja posjetili su gradsko groblje i položili cvijeća te zapalili svijeće kod ploče braniteljima.  

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara - FILM


Osnovna škola Frane Petrića Cres