2017-10-23 10:33:32

Listopad u knjižnici

Knjižnica je igralište za umove, odmaralište za duše, polazište za istraživače, nalazište za pronalazače, utočište za sve koji s vanjskim svijetom imaju kratki spoj.

Ona  pretvara srne u lavove, izgubljene u nađene, kukavice u hrabrice, usamljene u združene, siromašne u bogate.

    U mjesecu listopadu školsku knjižnicu Frane Petrića posjetila su tri razreda. Dana 2. listopada 2017. 2.a razred (obradba lektire H. C. Andersen, Ružno pače), 3. listopada 2017. učenici 4. a razreda (obradba lektire I. B. Mažuranić, Šuma Striborova) i 17. listopada 2017. godine učenici 3. a razreda (obradba lektire V. Nazor, Bijeli jelen). Sva tri razreda provela su po dva blok sata u knjižnici igrajući se lektirom koju su pročitali. Učenici 3. i 4. razreda rješavali su kviz na zadanu lektiru podjeljeni u grupe te su se natjecali koja će grupa pokazati više znanja.

    U mjesecu smo u kojem se obilježava Međunarodni dan školskih knjižnica te Mjesec hrvatske knjige. Upravo zato učiteljice i knjižničarka potrudile su se učiniti čitanje učenicima zanimljivijim i zabavnijim te im približiti prostor školske knjižnice. Jesmo li u tome uspjele? Odgovor na to pitanje znaju učenici.

U kratkom filmu možete vidjeti kako izgledaju satovi lektire u knjižnici.

Link: https://youtu.be/a4N9EHbjZkA


Osnovna škola Frane Petrića Cres